Sayfalar

3 Temmuz 2011 Pazar

The Hangover


  Bu yazı söz konusu film hakkında önemli bilgiler içermektedir. Eğer filmi izlemediyseniz okumayınız ama belki okuyabilirsiniz de.

  2009 yılında Todd Phillips tarafından çekilmiş komedi filmi. Oyuncu kadrosunda Bradley Cooper ve Zach Galifianakis gibi isimler var.

  Vizyona girdiği yıla damgasını vurmuş bir film The Hangover. O kadar sevildi ki bunu fırsat bilen yapımcılar The Hangover Part II adında bir devam filmi daha çektiler.

  Filmimiz, evlenen arkadaşları için bekarlığa veda niteliğinde Vegas'a giden dört kafadarın(biri kayınbirader) gece 'yanlışlıkla' tecavüz  hapı almaları sonucunda başlarına gelen olayları anlatıyor. Gece neler yaşadıklarını hatırlayamayan üç arkadaş müstakbel damat Doug'ın kaybolduğunu anlayınca onu aramaya koyuluyor. Bu arama çalışmaları sırasında da o gece yaşananlar teker teker ortaya çıkıyor.


  Şüphesiz ki filmdeki en bomba karakter kayınbirader Alan'di. Çinli mafya babamızda da büyük potansiyel vardı ancak ona fazla süre verilmemiş. Keşke daha fazla görebilseydik kendisini. Alan'da birazcık The Big Lebowski havası vardı sanki. Vurdumduymaz, garip, durduk yere saçma sapan hareketler sergileyen bir insan. Yahu adam Doug'ın 'Sağ şerit boş mu?' sorusuna arkada tır olmasına rağmen boş dedi, bebeğe mastürbasyon taklidi yaptırdı, benzincide arkadaşlarını beklerken gelen yaşlı amca sadece 'Araban güzelmiş.' demesine rağmen adamı kovdu, neredeyse dövmeye kalkıyordu ahahah.

 
  Stu'nun evlendiği striptizci kadına bir çift söz etmesem olmaz. Hem güzeldi, hem bebeğiyle ilgiliydi, hem de iyi bir insan izlenimi verdi. Stu'nun kafası güzelken taktığı babaannesinin yüzüğünü Stu'nun istemesine bile fırsat vermeden geri verdi. Kendi kendime Stu'ya 'Al git bunu olum, bırak o evdeki kontrol manyağını.' dedim. Stu da randevuyu kapıp  evde bekleyene de yol verdi. Belki de mutlu mesutlardır şimdi, bilemeyeceğim. Bir de Doug'ın kayınpederi nasıl bir insandır? Herkese böyle bir baba temennisiyle bu bölümü noktalıyorum.


  Vegas yolundayken yapılan Rain Man göndermesi Illuminati sevdalılarına bir koz daha vermiştir.

  Filmin sonundaki Candy Shop cover'ı mükemmeldi. Klasik olarak romantik komediye bağlanmamasını sağlamış filmin. Artı olarak sonunda o gece çektikleri fotoğrafları da göstermeleri iyi olmuş. Meraktan çatlardı insan onlar olmasaydı.

  Kısa bir bilgi vereyim. Yılan Hikayesi ve Yabancı Damat'ta oynamış olan Katerina Moutsatsos, filmde Stu'yu evlendiren adamın yardımcısı rolünde oynuyormuş. Gördüğünüzde aa bu bir yerden tanıdık geliyor diyebilecekler için bir bilgiydi bu.


  Üzerinde konuşulacak pek bir şey yok. Sonucunda bir komedi filmi. Çok bir şey beklememek lazım. Ama kesinlikle izlemeye değer. Ben her saniyesinde kırılmasam da genel olarak çokça güldüm. Bakalım The Hangover Part II nasıl olmuş?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder