Sayfalar

12 Haziran 2011 Pazar

Hall Pass

http://www.imdb.com/title/tt0480687/

  Bu yazı söz konusu film hakkında önemli bilgiler içermektedir. Eğer filmi izlemediyseniz okumayınız ama belki okuyabilirsiniz de.

  2011 yılında vizyona girmiş Bobby Farrelly ve Peter Farrelly ortak yapımı. Başrollerinde The Office'den tanıdığımız Jenna Fischer, Owen Wilson, Jason Sudeikis ve Christina Applegate var.


  Bildiğin çerezlik bir film. Öyle hayatın anlamını vermeyen filmlerden. O tür filmlerin de en iyisi sayılmaz, en kötüsü de sayılmaz. Ortalarda bir yerlerde yer bulabilir kendine.


 Bence, filmden bekar erkeklerden çok evli erkekler zevk alabilir. Çünkü ortada evli bir erkeğe verilen bir haftalık özgürlük var. Üstelik filmdeki evli insanların yaşamı gerçek hayatta birçok insanınkiyle aynı. Gayet monoton bir hayat. Burada gerçekçiliği iyi yakalamışlar, haklarını verdim. Yalnız tamam çerezlik  film dedik, hayatın anlamını bulmaya gerek yok dedik, muhteşem bir kurgunun olmasını beklemiyoruz ama Rick ve Fred 'izin'lerini aldıktan sonra bir türlü eşlerini aldatamayacakları kabak gibi belliydi be. Kadınların onlardan daha çok eğleneceği de. Sonunda tekrar birbirlerine deli gibi dönecekleri de. Her şey çok basitti. İnsanı bir meraklandır, sürpriz falan yap. Yok, dümdüz gitmişler. Filmin en komik yerini en sona koymuşlar: Stephen Merchant'ın canlandırdığı Gary karakterinin 'izni' aldığında yaşanacakları hayal etmesi. Sonda olması film bittikten sonra film hakkında daha olumlu bir izlenim bırakıyor insanda ama yerler mi? Yemezler.


  Kısacası izlemezseniz ölmezsiniz, izlerseniz de ölmezsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder