Sayfalar

20 Şubat 2012 Pazartesi

The Meaning of Life

http://www.imdb.com/title/tt0085959/

  Bu yazı söz konusu film hakkında önemli bilgiler içermektedir. Eğer filmi izlemediyseniz okumayınız ama belki okuyabilirsiniz de.

  1983 yılında çekilmiş bir Monty Python filmi daha. Diğerlerine göre komedi düzeyi daha düşük ancak eleştiri yönü daha yüksek.


  Kesinlikle yüksek zeka ürünü olan bir film olmuş The Meaning of Life. Başta verilen kısa filmde binanın gerçektende demir alıp gitmeye başladığı anda 'Oha oha noluyo lan!?' demeye başladım. Çok yaratıcı bir bölüm olmuş orası. Ayrıca adamlar filmin ortasında durup seyirciye 'Balığı bulun.' diyorlar. Bu kafaya sahip olmak çok kolay bir şey olmasa gerek.


  Filmde çocukların dersten önce sus pus oturup hocanın geldiğinin duyulmasıyla şımarmaya başlamaları bence en komik sahneydi. Onun dışında Ortaçağ İngiliz zindanları tarzında döşenmiş, içinde felsefi sohbetler yapılan restoran da çok iyiydi. Mr. Creosote'nin bölümü ise gayet iğrençti. Yalnız o bölümden sonra bir komediden beklenmeyecek şekilde sürükleyiciydi film. Tabii ki hayatın anlamını bu film sayesinde çözemeyecektik ama acaba onların akıllarından nasıl bir tanım geçti diye merk etmedim de değil. Garsonun arkasından onu takip etmemiz, bizi sürekli bir yerler doğru götürmesi bayağı merak uyandırdı açıkçası. Sonunda da 'Siktirin gidin!' dedi bize ama olsun.


  Bu filmin de sonunu çok güzledi. Hayatın Anlamı'nın bir zarf içinde getirilmesi eve içinden çıkanlar: İyi davranmaya çalışın, yağ yemekten kaçının, kitap okuyun, yürüyüşe çıkın, inancı ve memleketi neresi olursa olsun, herkesle huzur ve uyum içinde yaşayın.


  Ve bu sözlerin arkasından gelen, sansürcüleri kızdırmak için kullanılan penis fotoğrafları. Tabii fotoğraflar gerçekten gelmedi ancak bu iki cümleyi de arka arkaya kullanmışlar. Ve şu anda televizyonun içindeki durumu adamlar yaklaşık 30 yıl önceden belirtmişler, takdir edilesi. Filmde rol alan balıklara da ayrıca teşekkürler.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder